torstai 12. kesäkuuta 2014

TESTISSÄ VALLOITTAVAT KESÄTUOKSUT


Muutama päivä takaperin hain postista mieluisan paketin. Minulle annettiin muutama itselleni aivan uusi kesätuoksu testattavaksi. Tuoksut ovat minulle todella merkkitäviä. Tuoksut ovat erittäin henkilökohtaisia ja onnistuvat herättämään henkiin fiiliksiä vuosienkin takaa. Sen vuoksi minulla onkin kaapissani useita tuoksuja eri tilanteisiin. Tuoksujen avulla pääsee aikamatkalle lapsuuden kesiin, tyttöjen rantalomalle tai saa viritettyä itsensä biletunnelmaan. Jean Paul Gaultier le male on ultimaattinen iskätuoksu ja mummini hajuvesi tuo minulle automaattisesti joulufiiliksen.

On myös mielenkiintoista, kuinka tietyntyyppiset tuoksut identifioituvat niin vahvasti tiettyyn ihmiseen. Esimerkiksi äitini tuokin minulle ja siskolleni usein tuoksuja tuliaisiksi matkoilta ja kerta toisensa jälkeen ne osuvat nappiin. Tuoksu voi tuoda mieleen ystävän vuosienkin takaa ja tuoksuja nuuhkutellessa pystyy heti tunnistamaan, onko se juuri esimerkiksi äitini tai siskoni tyylinen. 


Calvin Klein Eternity summeria lähdin testaamaan innolla. Calvin Kleinin One summer on ollut kesätuoksunani useamman vuoden ajan ja heidän miesten tuoksut ovat aina miellyttäneet minua kovasti. Ensimmäiseksi ihastuin pullon yksinkertaisen tyylikkääseen muotoiluun.
Tuoksua kuvaillaankin seuraavin sanoin:

"Tuoksu avautuu pirteän mandariinin ja rapeiden bambunlehtien tuoksuvivahteilla. Päärynä ja vesimeloni antavat mehukkuutta tuoksun aurinkoiseen, kukkaiseen sydämeen. Pehmeät myskin tuoksut ja valkoiset puut tuovat jälkituoksuun aistillisen vivahteen."
Eternity summer on ihanan kepeä ja raikas. Ehdottoman kesäinen tuoksu, joka kepeydensä ansiosta sopii mielestäni eritoten päivätuoksuksi. Vaikka tuoksun kuvaillaankin tiivistävän täydellisen rantapäivän ja rantatörmään vaahdoten iskevät aallot, mielestäni tuoksu sopii hyvin siihen fiiliskeen, kun aamulla laittaa helmikorvakorut korviinsa ja suuntaa toimistolle. En tiedä liittyykö tämä mielleyhtymä siihen, että kesäni kuluu pitkälti töiden parissa,  mutta jotain asiallista tässä tuoksussa mielestäni kuitenkin on. Suorittaessani pientä taustatutkimusta Google apunani, huomasin, että useat muutkin ovat mieltäneet tämän tuoksun juuri päivätuoksuksi.



Toinen testaamani kesätuoksu onkin kuin tehty kesän iltamenoihin. GUESS GIRL summer-tuoksun kuvaillaan olevan täynnä nuorekkuutta, raikkautta ja seksikkyyttä. Se on tehty naiselle, joka haluaa flirttailla, pitää hauskaa ja seikkailla. Hajuveden kaunis keltainen pullo herätti heti mielenkiintoni. Sitä kuvaillaan seuraavin sanoin:

Tuoksu kuuluu raikkaisiin, kukkaishedelmäisiin tuoksuihin. Se avautuu virkistävän bergamotin ja raikkaan mandariinin tuoksuvivahteilla, joita appelsiininkukan terälehtien tuoksu täydentää. Tuoksun sydämessä kukkivat kuusaman, persikankukan ja lumpeen tuoksuvivahteet. Kermainen myski, vaniljaorkidea ja tiikkipuu muodostavat tuoksulle aistillisen ja seksikkään jälkituoksun.


Guess Girl Summer on mielestäni juuri kaikkea sitä, mitä sen luvataankin olevan. Tuoksussa valloittaa pirteä persikka, mutta se on tarpeeksi raikas makuuni. Se tuoksuu rantapäiville ja loppumattomille juhlille. Se tuoksuu sille tunteelle, kun olet ihanan lämpimän kesäpäivän päätteeksi kiskonut yllesi lemppareimman mekon ja lähtenyt parhaiden ystäviesi kanssa juhlimaan. Se tuoksuu sille, kun tanssitte läpi yön, hulluja asioita tapahtuu ja nauratte viikkojen edestä. Se tuoksuu sille, kun vielä pilkunkin jälkeen ulkona on lämmintä ja valoisaa ja voit kirmata sääret paljaina. Se tuoksuu sille, kun lämpimän kostea kesäyö tuntuu jatkuvan ikuisesti. Se tuoksuu kiilakorkokenkien kopinalta, valkoisilta ihanan laskeutuvilta topeilta ja rennon lainehtivilta hiuksilta. Se tuoksuu sille, kun kesäyössä kaikki ovat iloisia ja haluavat tutustua. Se tuoksuu sille, kun joku tuntematon haluaa antaa sulle ranskalaisensa, koska sulla on kiva mekko.



Päästiin myös Nikon kanssa ottamaan ensimmäinen askel kohti samanlaisia tuulipukuja. Tosin astetta tyylikkäämmin, matchaavilla tuoksuilla. Sen lisäksi, että uudet hajuvetemme näyttävät mielettömän hyvältä yhdessä kylpyhuoneemme lasihyllyllä, myös miesten versio Eternity Summerista oli erittäin miellyttävä.

Tuoksu avautuu katajanmarjojen pirteällä tuoksulla, joka antaa lisäenergiaa mehukkaalle päärynälle ja basilikan sekä vesimelonin raikkaudelle. Kardemumman, laventelin ja timjamin aromikkaat tuoksuvivahteet tuovat sydäntuoksulle viileää maskuliinisuutta. Jälkituoksussa meripihka, santelipuu ja aurinkoiset myskin vivahteet lainaavat tuoksulle lämpöä ja aurinkoista kesätunnelmaa.

Koska tuoksut herättävät vahvoja mielleyhtymiä, on tietenkin myös kumppanini tuoksu minulle erittäin tärkeä asia. Eternity Summer men on sopivan miehekkään voimakas, mutta siltikin kevyen poikamainen (kuten Niko tuoksua kuvaili). Se ei ole yhtään liian raskas tai tunkkainen. Niko mielsi tuoksun myös kesäiseksi, mutta omasta mielestäni se sopisi kyllä käytettäväksi vaikka vuoden ympäri. Tästä tuoksusta pidimme yksimielisesti. Kannattaakin käydä siis tuoksuttelemassa, jos kaipailee raikkaan miehekästä tuoksua vaikka poikaystävälleen.


Onko teillä mitään vakkareiksi muodostuneita kesätuoksuja? Entä oletteko te jo ehtineet tutustua näihin valloittaviin kesätuoksuihin?




Postauksessa esiintyvät hajuvedet saatu Berner Oy:ltä. Hajuvesien kuvaukset lainattu Berner Oy:n tiedotteista. 

2 kommenttia :

  1. Vautsi mitä kuvia!! etenkin eka ja vika :)
    Sitrustuoksut on mun suosikkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kauniina kesäpäivänä on helppoa ottaa hyviä kuvia! (:

      Mäkin olisin voinut vannoa, että sitrustuoksut on se mun juttu, mutta molemmat näistä jää kyllä ihan vakkarikäyttöön! En kyllä tosin ole niin paljon perehtynyt eri tuoksuperheisiin (:

      Poista