perjantai 22. elokuuta 2014

HIUSVINKKI: LETTIKAMPAUS


Olen tässä vuoden sisällä kokenut valaistumisen sen suhteen, että hiuksia voi pitää muullakin tavalla kuin aina vain auki tai vetäistä tiukalle ponnarille salille suunnatessa. Olen havahtunut myös siihen, että hiuksilla saa pienellä vaivalla suurta vaihtelua ilmeeseen. Aikaisemmin taisin ajatella, että kampausten loihtiminen on rinnastettavissa suunnilleen tähtitieteeseen. Nyt vähän harjoiteltuani huomaan uskaltautuvani kokeilemaan entistä ennakkoluulottomammin erilaisia ideoita.

Syksyn hiusmuodissa näkyy paljon lettikampauksia ja olen itsekin hurahtanut niihin ihan täysin. Myös huolettomat sottunutturat ovat nyt kovaa huutoa. Ajattelin siis jakaa teillekin tämän kampausidean, joka yhdistää kätevästi nuo sesongin trendit. Tämän yllättävän helpon, mutta näyttävän kampauksen taiteilin itselleni eräs päivä ennen töitä. Aikaakaan ei tainnut kampauksen tekoon tainnut kulua kymmentä minuuttia enempää. Onneksi syksyn hiusmuodissa voi jättää lopputuloksen huolettomasti viimeistelemättömäksi ja hiuspinnitkin saavat näkyä.


Kampauksen teko aloitetaan erottamalla sopiva hiusosio etummaista lettiä varten, esimerkiksi ihan etuhiuksista korvalle asti. Loput hiuksista kannattaa kiinnittää taakse vaikka ponnarilla, jotta letittäminen helpottuu. Etusuikaleeseen tehdään siis ranskanletti kehystämään kasvoja. Letitin hiusosion suunnilleen kaulan puoliväliin asti ja kiinnitin ensimmäisen letin ponnarilla (mahdollisimman pieni ja huomaamaton, hiusten väriin hyvin sulautuva lenkki on paras) odottamaan jatkotoimenpiteitä.

Seuraavaksi otetaan suunnilleen samankokoinen hiusosio valmiin letin viereltä ja tehdään viereen toinen ranskanletti, joka loppuu suunnilleen samaan kohtaan kuin ensimmäinen. Kun letit ovat valmiina kannattaa ne käydä läpi alusta loppuun avaamalla niitä kaksin käsin reunoilta. Ikäänkuin levittää letin lenkkejä, jotta siihen saa näyttävyyttä. Jos hiuksesi ovat kovin liukkaat tai haluat näyttävämmän lopputuloksen, kannattaa hiusosiot käsitellä suolasuihkeella ja hiuspuuterilla ennen letittämistä.


Lopulta kieputin loput hiukset ja lettien hännät sykerönomaisesti nutturalle niskaan ja kiinnitin pinneillä. Kuten sanottua, hiukset saavat tänä syksynä olla huolettomat, joten nutturan täydellisestä asettumisesta ei kannata ottaa paineita. Ensi kerralla aion itsekin käyttää reilusti suolasuihketta ja tavoittelen näyttävämpää ja vieläkin huolettomampaa lopputulosta (ja leveämpiä lettiosioita).

8 kommenttia :

 1. Ihan täydellinen kampaus! Rento, mutta kaunis. Mulle tosin ranskanlettikin on melkoista rakettitiedettä, että moro vaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Ja halutessaan nuo letithän voi vaikka kiinnittää pinneillä ja jättää loput hiuksista auki.

   Haha mullekin oli joskus kaikki ihan pienikin hiustenlaittoon liittyvä, onneksi sitä oppii nopeasti tekemällä! Ehkä noista suola/rakennesuihkeista voi olla apuja, jos hiukset ovat todella sileät ja siksi vaikea käsitellä? (-:

   Poista
  2. Pitää kokeilla niiden kanssa joku päivä. :)

   Poista
 2. Hitsin kiva :) mun täytyy kyllä päästä joskus kokeilemaan jotain tuollaisia kivoja lettikampauksia sun hiuksiin kun sun tukan kanssa niitä mahdollisuuksia riittää :DD

  VastaaPoista
 3. Näyttää niin upealta, sun hiukset on ihan liian ihanat <3

  VastaaPoista