tiistai 15. heinäkuuta 2014

WEEKEND AT THE SUMMER HOUSE


Kuten eilisessä postauksessa mainintsinkin, suuntasimme viikonlopuksi saaren rauhaan mökkeilemään. Kesän eka mökkireissu venyi tänä vuonna jotenkin ihan tavattoman pitkälle. Tuntuu, että on ollut niin paljon kaikkea ohjelmaa, ettei ole aiemmin vain kerennyt. Olihan se jo aikakin käydä ekaa kertaa tänä vuonna järvessä pulahtamassa, saunoa puusaunassa siinä välissä ja päästää ihokin pitkästä aikaa kunnolla altistumaan auringonsäteille. Hyvin haihtui mielestä kaupungin kiireet ja meteli siinä ilmapatjalla köllötellessä taustamusiikkina vain hiljalleen keinahteleva järvi.






Tuolla saaressahan elämä poikkeaa täysin, siitä mihin olemme tottuneet kotioloissa. Voin meinaan tunnustaa, että Niko on onnistunut tekemään minustakin pienen hifinörtin ja arvostan kyllä kovasti laadukkaita kaiuttimia ja käteviä viihderatkaisuja normaalielämässä. Saaressa sen sijaan ei ole televisioita, astianpesukoneita, saati vesijohtovettä tai sähköjä ollenkaan. Ruoka valmistetaan ulkotulella ja mökit, sekä sauna lämmitetään perinteisesti puulla. Tällaisen puhelinnarkomaanin onneksi, kännykkään onnistuu lataamaan lisää virtaa ja kattovalotkin toimivat pimenevinä iltoina aurinkopaneelilla saatavalla energialla.

Kun kaikki pitää tehdä alusta asti itse, on se valtavan rauhoittavaa. Jatkuva pauhe ja autojen  hurina kaikkoaa aika äkkiä korvista. Veneen kyytiin istahtaessa sitä ikäänkuin pääsee pois yhteiskunnan kiireen puristuksista. Ruokakin maistuu ulkotulella tehtynä ihan uskomattomalta. Rentoutuminen on taattu. Etenkin kun mukana on Nikon pikkusisko, joka osaa keskittyä niihin tärkeimpiin asioihin. "Nyt Kia ottamaan aurinkoa, miehet voi siivota!"

Vaikka nämä kroppaani vuoraavat hyttysenpistot ajavatkin minut hulluuden partaalle, odotan jo taas kovin uutta reissua saareen. Pakko sinne on vielä tänä kesänä päästä. Ja ei se viime syksyinen täydellisen kirkas tähtitaivaskaan hassummalta näyttänyt, kun viinilasit kourassa sitä kallioilla makoillen ihailtiin.

2 kommenttia :

  1. No on siinä on kesäisiä kuvia! :) Ja kyllä, mökkielämä on ihanaa ja rauhoittavaa. Jos mieheni vanhempien mökki olisi lähempänä, olisimme sielä luultavasti kaikki vapaapäivät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halusin jakaa muutaman kesäkuvan tosiaan tännekin :-) Ja se on ! Pitäisi kyllä mökkeillä useammin!

      Poista